Kubb játék

Vikingsakk, vagy eredeti nevén Kubb! – játszani okosan is jó!

A Vikingsakk, vagyis KUBB egy remek közös, szabadban is játszható skandináv társasjáték, amely elsősorban stratégiai készségeket igényel. Klasszikus csatamezőn vagyunk, egy király KUBB a főszereplőnk és két csapat küzd egymás ellen. Az ellenfél KUBB katonáit kell ledöntenünk, majd a királyt is a győzelemhez.
Igazi viking sakkjátszma, ahol célozni, és lépésekben előre gondolkodni is tudni kell.
Ami pedig nem utolsó szempont, hogy ez a játék kimozdítja a családot a kertbe, vagy a közeli parkba, a kiskamasz is felállhat a játékkonzol elől és gyerünk, indulhat a mérkőzés!
Az átlagos játékidő 15-30 perc, de természetesen ez nagyban függ a játékosok számától és a csapatok ügyességétől is.

Minden KUBB játék csomagolása tartalmaz 10 db bástyát, 1db középső király kubb-öt, 6 db dobófát, és 4 jelölőpálcát a játéktér kijelöléséhez.

Mi történik a pályán?

Tíz fából készült „lovagot” (kubbot) kell felsorakoztatni egymással szemben – mindkét oldalon ötöt -, a „királyt” pedig középre kell állítani, majd a csapatok felváltva dobálják a dobóbotokat, hogy felborítsák a másik csapat kubbjait. Ha ezt sikerül először megcsinálni, majd feldönteni a királyt, akkor nyertek!

A Vikingsakk elemei természetesek, jó minőségű bükkfából készülnek és méretük miatt stabilan állnak a talajon. Tudatos előállításának köszönhetően tehát a termék környezetre gyakorolt hatása is mérsékelt. A készlet része a táska is, amelyben bárhova magunkkal vihetjük a játékot.

Nem is javasoljuk otthon hagyni, a nyaralások, utazások, baráti összejövetelek, családi partik legjobb pillanatait mulasztanánk el!

Vegyetek KUBBot! Nem feltétlenül kell vikingnek lenni hozzá.