Sandberg PD65W: Kenus vándortáborozás

Sandberg PD65W: Kenus vándortáborozás az Ipolyon 30.000 mAh támogatással

Hogy került egy Sandberg PD65W 30.000 mAh-s powerbank az Ipolyra? A svéd Fjällräven túraruházat és egyéb felszerelések magyarországi forgalmazója, a Fenix Magyarország egyedülálló program sorozatot szervezett ügyfelei és viszonteladói részére. A Campfire túrasorozat izgalmas, kalandos, természetközeli élményekkel ajándékozza meg a vendégeit, és egyúttal különleges lehetőséget biztosít arra, hogy az általa forgalmazott termékeket – ruházat, sátor, derékalj, hálózsák, sütő- és főzőeszközök és még sok minden más – a viszonteladók saját maguk is kipróbálhassák élesben.

A későbbiekben a boltokban az eladók így saját tapasztalataik nyomán tudják majd ajánlani, hogy melyik felszerelés milyen tevékenységre a legalkalmasabb. Az eseményen a Mountex, a Grube, a Dockyard dolgozói, valamint néhány újságíró vett részt. Ennek a zseniális húzásnak én is részese lehettem önkéntes segítőként egy kenutúrán az Ipolyon. 3 nap teljesen nomád élménytúra vadkempinggel az ártérben, áramszolgáltatás és vezetékes víz nélkül. Az olvasó most felkiálthat: Hiszen ez egy tökéletes alkalom a teljes digitális detoxhoz, ilyenkor elbújhatunk a világ elől! Okos kütyük, telefonok is szabadságra mehetnek, és senki nem fog utolérni, pláne ha térerő sincs! Ez valóban irigylésre méltó állapot, de nem akkor, ha részben az a feladat, hogy megörökítsük, dokumentáljuk a jeles eseményt. Segítségemre sietett a Sandberg, PD65W tipusú 30.000 mAh kapacitású powerbankja, amely a soron következő készülék teszteléseim során.

Nyertes csata a szúnyogokkal vívott háborúban

Hatékony fegyvernek bizonyult a Primus gázpalackról működő szúnyogriasztó készüléke, amikor egy pénteki napon felépítettük a rajt tábort az Ipoly partján egy lekaszált mezőn, közvetlenül a folyó mellett, valahol Tésa település közelében. Hamar kiderült (különösen alkonyat tájékán), hogy a hatókörén kívül bizony ostrom állapotok uralkodnak, tábortűz körül viszont egészen tűrhető, majdhogynem elenyésző volt a szúnyogok száma. Ez nagyban megkönnyítette, hogy a résztvevők kényelmesen és jó hangulatban készítsék el a gáz-grilleken vacsorájukat. A tábort megnyitó beszéd és eligazítás után kellemes beszélgetős este vette kezdetét, ahol a tűz fényében sok fotó készült. Az esti hosszú expós képek pedig meríteni kezdték a telefonom akkumulátorát.

Egy robosztus, és nagy kapacitású energiatároló, a Sandberg PD65W

30.000 mAh az bizony nem kevés kapacitás, még úgy sem, ha a telefon készülékünkben is erős akkumulátor teszi a dolgát. Nem volt okom aggodalomra: amikor a telefonom merülni kezdett, biztonságos érzést keltett bennem az a tudat, hogy ezzel az Sandberg PD65W erőgéppel még napokig töltögethetek. A készülék 18 x 8 x 4 cm, és majdnem 1 kilót nyom (820 g), így külsőre is hozza a benne rejlő erőt. Napokig nem cipelném a hátizsákomban (…vagy mégis?), de ilyen alkalmakkor, amikor egy mozgó tábort kell járművel supportolni és közben nincs hálózatos töltési lehetőség, akkor kifejezetten jó szolgálatot tesz. Viszont nem csak töltési lehetőséget biztosít: az est leszálltával a világítási lehetőséget is kipróbáltam, és azt tapasztaltam, hogy a beépített led fényszóró 13-15 méteres hatótávolsággal hasítja a sötétet.

Irány a folyó

A szombat reggeli program két fontos lépésből állt. Az egyik a reggeli készítés volt, a másik a hajók felkészítése a vízre szállásra, majd az indulás. Csak mellékesen jegyzem meg, volt még egy harmadik is: az egész tábor lebontása és átköltöztetése a következő helyre, de ez csak a staff feladata volt, a kenus társaság útnak indulása után. Amíg ezzel foglalatoskodtunk, bőven volt időm a lemerült készülékeinket töltögetni, hiszen nem csak az én telefonom zabálta fel az akksija tartalmát. A powerbank összesen 5 féle töltési lehetőséggel bír, és ezeket akár egyszerre is lehet használni. Két usb, egy usb-c, egy DC5525 csatlakozási lehetőség laptopokhoz, és ha mindez nem lenne elég, akkor a felületén elérhető egy kábel nélküli töltési lehetőség is, egyszerűen csak rá kell helyezni a telefont a tetejére. Bizony, a laptop töltési lehetőség sem elírás, a 15 wattos kimeneti kapacitás lehetővé teszi, hogy akár laptopot is töltsünk róla. Amíg a telefonjainkba ismét életet lehelt a töltő, addig mi is elkészültünk a tábor bontásával és az eszközök utánfutóra pakolásával.

Amíg a lelkes kenu flotta a folyón evickélt lefelé, mi leköltöztettük a tábort Ipolytölgyesre, pontosabban a falu melletti vízitúra kikötőhöz. Mire felhúztuk az infrastruktúrát, lassan megérkezett a csoport is. A kalandok közepette az ebéd kimaradt a programból, így heves sütés főzés kezdődött, aztán pedig vidám beszélgetés és pihenés. Az esti órákat Heim Tankréd alias “Remetekelmék” bushcraft oktató előadása színesítette “menedékek építése az erdőben” és a “tűzgyújtás fortélyai” témakörben. Az esti vacsora főzéshez ivóvíz is szükséges, ezt ásványvizes ballonokban biztosítottuk és mivel volt egy elektromos vízpumpánk, így új felhasználási funkciót is találtam a powerbanknak, egy fára felközözve biztosította a pumpának az energiát. Lám csak, mi mindenre használható! Ilyen amikor egy kis kényelem költözik a nomádkodásba.

Szobi végkifejlet

A harmadik nap reggelén az étkezést követően a tábort nagyon hamar sikerült összepakolni, mert a túra előtt mindenki segített benne, mielőtt vizre szálltak. Az utolsó szakasz Ipolytölgyesről Szobig tartott, ahol a kempingen a mosakodási lehetőségnek köszönhetően mindenki visszanyerhette emberi és városi mivoltát. A verebek azt csipogják, hogy már szerveződik a Campfire event következő túrája, ha lesz rá lehetőség azt is követjük majd.

A powerbank itt érhető el!