Olasz cukrászat

Olasz cukrászat

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet – Italian Trade Agency a VII. Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából – melynek idei mottója „Közösség, fenntarthatóság és innováció: az olasz konyha alapanyagai az emberek egészségéért és bolygónk védelméért”; – az olasz cukrászatot kívánja a középpontba helyezni, a legrégibb hagyományokat és az innovációkat egyaránt érintve. Célunk az olasz cukrászat alapanyagainak és munkamódszereinek bemutatása.

A kétnapos tanfolyamon Angelo Gala mestercukrász fog bemutatni hagyományos és egészséges desszerteket, az olasz tradíciók és az egészségtudatosság jegyében. Az eseménynek a Magyar Cukrász Ipartestület tanműhelye ad otthont, amely felajánlotta együttműködését a tanfolyam megvalósítására.

Angelo Gala családja nagy cukrászati hagyományokkal rendelkezik, mely anyai nagyszüleivel kezdődött az 1900-as évek elején és apjával, a nagy Giovanni Gala cukrászmesterrel folytatódott, akinek művészetét egész Európában elismerték, többek közt a svéd király is. Apja nyomdokaiba lépve Angelo Gala fiatal éveiben széleskörű cukrászati tapasztalatra tett szert a neves nápolyi Pasticceria Calise in Ischia és a Pasticceria Minicucci cukrászatoknál. Ezután tért vissza apja családi vállalkozásába, ahol több mint 10 évig tevékenykedett.

Az alábbi linken, akár otthon is elkészíthető receptek gyűjteményét található. Kellemes böngészést kívánunk.