Kutyabarát munkahely

Kutyabarát munkahely Life&Ways módra

Egy kis kutyabarát munkahely történelem! Emlékeztek arra, amikor az első kutya a Holdon járt?  Nem tudjuk, hogy akkoriban divat volt-e bevinni a legjobb pajtásunkat az irodába, de az biztos, hogy az azóta eltelt hatvanhat év alatt bizonyos szempontból közelebb, beljebb kerültek négylábú barátaink a mindennapi életünkbe. Hála az égnek. 

Vannak kutyabarát helyek, kutyabarát éttermek, szállások, bevásárlóközpontok, kiskereskedések, kutyastrandok, sőt, manapság már a moziba is magaddal viheted elválaszthatatlan társad.

És ez tiszta buli! 

Legalábbis mi, a Life and Ways csapata nagyon éljük ezt! Nálunk szinte megállna az élet, Edo a tacskó, és Sasha, a vizsla nélkül. Ügyfélfogadásban, ügyintézésben toppon vannak, és mindig van egy jó szavuk a betérőkhöz. 

Ráadásul tudományos tény, hogy a kutyák jelenléte még a munkahelyeken is oldja a stresszt, javítja a munkatársak egymás közötti kommunikációját, és általános jókedvet varázsol, szóval, valahogy kiegyenesíti a légkört. 

Nálunk Edo a fő lustálkodó, Sasha pedig a jövök-megyek és hol a labda típus. De mindketten úgy tüneményesek, ahogy vannak. Fel is olvastuk nekik a cikket, mielőtt elkészült, és ők is csodálkoztak a kutyabarát munkahelyek történetén. Úgy tudjuk, a Google és az Amazon voltak ebben a kérdésben az úttörők. Náluk már a ’90-es évek végén is érkezhettek a dolgozók kutyáikkal. És aztán, ahogy ez lenni szokott, elszabadultak a dolgok. Ma már jobb helyeken a felvételiztetésnél is szempont a jelölt állatokhoz való viszonya. Szívesen veszik a HR-esek, ha röviden négylábú családtagjainkat is bemutatjuk a jelentkezéskor. 

És ma már senki sem döbben meg azon, ha néha mondjuk Edo veszi fel a telefont, vagy Sasha nyitja ki az ajtót.

A kutyák velünk élnek, és dolgoznak.  

A stressz faktorok már említett csökkenésén, a jobb munkamorálon, a jókedven kívül – ha mindez nem lenne elég – a kutyabarát munkahelyek közösségi szempontok alapján is nyerők. Illetve a munka-magánélet egyensúlyának mostanában oly bűvösen hangoztatott egészséges mértékét is segítenek beállítani. Sőt, a kutyás munkahely intézménye csökkenti a munkahelytől betegség miatti távolmaradások idejét is. 

Ez mind igaz, elég csak végig gondolnunk, hogy ha például nálunk akad egy olyan nap, amikor sem Edo, sem Sasha nem jelenik meg az irodában, akkor már délben nagyon hiányoznak. Mindenki hazagondol, a céges prezentációkat ellepik a firka tacskók és a teniszlabdáért ugró vizslák skiccei, rájuk szólunk, pedig nincsenek is ott. Beáll tehát a tökéletes kutyás pszichózis, amit csak az ismer, aki kutyás. 

Vagyis, nem kell ahhoz brit tudósnak lenni, hogy kijelenthessük, kutyákkal dolgozni milyen pompás dolog! 

És persze, nem csak szigorúan a kutyákról van szó. Mi a Life and Ways-nél támogatunk és nagyra tartunk mindenféle házikedvencet. Legyen az cica, törpemalac, jól nevelt szöcske vagy hangoskodó papagáj, nekünk egyre megy! Reméljük, az állatbarát munkahelyek növekvő tendenciája megmarad! Pár év múlva, ha mondjuk Edo vagy Sasha éppen szabadságra mennek, kölcsönözhetünk majd egy jól képzett diákmunkás szettert arra az időre. Pacsi.