JBL Vibe 100 TWS

JBL Vibe 100 TWS vezeték nélküli fülhallgató mikrofonnal


A JBL Vibe 100 TWS vezeték nélküli fülhallgatóval beköszöntöttünk egy új korszakba, ahol már senki nem gabalyodik a vezetékekbe. Lépj be velünk most oda, ahol a fejlődés új szintre emelte az audio-élményt.

MANAPSÁG MÁR SENKI SEM ZÜMI

Régen minden jobb volt.

És nagyobb. Ha fülesre – hivatalosan fülhallgató – volt szükségünk, azt mindenki messziről látta. Ahogy a hátunkon cipelt óriás táskamagnókat is, a nyolcvanas évek ikonjai mind-mind így néztek ki. De milyenek voltak pontosan a régi fülesek?

/az ikonikus AKG K120 modell/

Csak röviden:

Le a vezetékekkel!

A bluetooth világa : az első vezeték nélküli fülhallgató az 1979-ben piacra dobott „SP-99” volt, amelyet a japán Sony cég fejlesztett ki. Persze, ki más fejlesztette volna. Az infravörös átviteli technikának azonban számos korlátja volt, például a hatótávolság meglehetősen korlátozott volt, látható távolságban kellett maradni a két egységnek a működéshez. Mint régen a karácsonyra kapott távirányítós autók, amelyekhez mindössze másfél méter zsinór volt, így csak a kisebb gyerekek tudtak felegyenesedve utánuk rohangálni menet közben. Édes nyolcvanas évek! A régi fülhallgatók méretben is jóval nagyobbak voltak, mint azok, amelyeket ma használunk, és a hangminőség sem volt olyan jó, mint amit ma elérhetünk a Bluetooth technológia segítségével.

A JBL Vibe 100

kétféle méretű szilikon betéttel csomagolt hallójáratba illeszthető modell, amely 5.0Bluetooth rendszeren keresztül csatlakozik választott eszközünkhöz. Akkumulátorának maximális üzemideje akár 20 óra (5 óra a fülhallgatóban és 15 óra a tokban)is lehet, ami nem utolsó szempont egy jellemzően velünk utazó, jövős-menős készülék kiegészítő esetében. Az eszköz USB C töltővel a dobozában érkezik. Töltőtokjában tölthető.

A dob meg a basszus: A Vibe 100 8 mm-es hangszóróval rendelkezik, amelyet JBL Pure Bass hangzással tuningoltak, így tiszta és valóban markáns, erős basszust hallgathatunk. A JBL azt mondja, ez a Pure Bass hangzás egyenértékű egy koncertélménnyel. Ha figyelmesek vagyunk, és körültekintően közlekedünk, utazunk vele, akkor felnyomhatjuk a hangerőt, jöhet egy nagykoncert a villamoson.

Mindenkinek két füle van?

Dual Connect rendszere segítségével elég csak az egyik egységet elővenni, zenét hallgathatunk vagy telefonálhatunk akár az egyik fülhallgatóval is, ameddig a másikat töltjük a dobozban.

Esőben mi van?

IPX2-es vízállósági védelmével nyugodtan a fülünkben hagyhatjuk esőben is, ez a kategória a függőlegesen csöpögő víznek garantáltan ellenáll. Előre hát, esernyő sem kell!

Beépített mikrofon, anyuka mindenhol elér: telefonhívásokhoz, menet közbeni meetingekhez ott a beépített „hands free” kezelhetőségű mikrofon, amelyen keresztül 11,3 dB-en hallgathat minket a hívó fél. Ez egész jó teljesítmény egy ilyen kis fülbemászó eszköztől. Összehasonlításképpen egy koncert minőségű énekes mikrofon érzékenysége általában 40-60 dB. De ahhoz előbb meg kell tanulnunk énekelni.

Összességében

a JBL Vibe 100-ast mi nagyon szerettük. Ergonomikus, könnyen kezelhető eszköz, a megszokott, JBL minőségű hangzással, kompakt, mégis nagy teljesítményű kütyü,
fiatalos lendülettel, de minden korosztálynak. Próbáljátok ki!