Örvényesvölgy Fesztivál: Hegyről völgybe az érintetlenség tengelye körül

2023. június 9 – 10. / 16 – 17. – Zalacsány

Örvényesvölgy Fesztivál. Kiszakadni egyre nehezebb. Legtöbbször illúzió csupán, hogy magunk mögött hagyjuk az egészet és testtől lélekig igazán máshol vagyunk.
De azért vannak jó helyek…
Olyanok, amiket talán csak zaklatott napjaink utáni álmainkban látunk. Itt van például Zalacsány. Pici tóban kacsalány. Csendes csobbanások, aztán nyáron színpad, zenekari árok…

Az idén Örvényesvölgy Fesztiválra keresztelt kulturális megmozdulás ötlete az ottani Pálos Resort tulajdonos házaspárjáé. Niki és Tamás tíz éve kötött ki itt, azzal, hogy csak kipróbálják, milyen a zalacsányi élet. És hopp, ott is maradtak, örökre.
Zalacsány központjától 2 km-re találunk rá Örvényeshegyre, ez tulajdonképpen Zalacsány külterületi része, ahova nem csak a madár jár, mi közönség is mehetünk, ha egy évben egyszer valóban kiugranánk egy kicsit a bőrünkből.

Az első örvényeshegyi nyári eseményen, 2018-ban, amikor még Örvényeshegy Piknik néven a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány és a Pálos Resort szervezésében indult el a művészet a csendből, nem kisebb névvel, mint Al De Meolával robbantottak a szervezők, aki jó borokat kóstolt és egyszerűen le mini-woodstockozta a fesztivált.
Na igen, mi kell még egy jó kezdethez egy világklasszison kívül? Barátságos hely, finom fogások (és borok), irodalom, színház, a gyerekeknek játszó-terek, és a határ, amit lehet bámulni esténként.

Most még olyan szürke minden és olyan kapkodós…

Már nagyon várjuk a tavaszt, tavaszban a nyár ígéretét, a nyárban majd ezt a két hétvégét!
Az első hétvégén, június 9-én és 10-én elsősorban a magyar hagyományok, népzene, a Zalacsány-Örvényeshegyi pálos örökség köré fonódnak a programok. A gyerekekre is gondolva különleges koncertekkel, esténként táncházzal. Fellép többek között a Csík Zenekar.

A második hétvégén, június 16-án és 17-én jönnek a nemzetközi nagyágyúk: külföldi sztárvendégek érkeznek majd Zalacsányba, a jazz, a soul, blues és az elektro-swing legnagyobbjai. A Gipsy Kings, Kevin Davy White és a Deladap koncertje már biztos, további két fellépő jelenleg szervezés alatt van.
Kevin Davy White nem először látogat ide, tavaly is zenélt itt, úgy látszik, szereti ezt a helyet.
Érthető. Mi is szeretjük.