Sandberg lámpás

Egy Sandberg lámpás hű társ a fesztiválszezonban

Egy Sandberg lámpás jól mutatja az utat az éjszakában! Szentiván éjjelén elvegyülhetsz  az éjszaka mitikus árnyai között, és észre se fognak venni! Hogy hogyan, az mindjárt ki fog derülni. Beindult a nyár és a hőség is, de ezen már meg sem lepődünk, hanem rögtön a vízpartok felé indulunk hűsölni. A nyárral együtt pedig a fesztivál szezon is beindult. Egymást érik a különböző tematikus programok, amelyekre érdemes ellátogatni szórakozni. Számomra sem volt ez másként, két egymást követő eseményen is megfordultam, és közben nagy hasznomra volt a Sandberg Survivor Lantern All-in One 10000 nevezetű lámpása.

Az örökkévalóság ünnepe

Az első esemény az idén 10. alkalommal megrendezett Everness Fesztivál volt, és mivel nagyszabású rendezvényről van szó, ami sok szervezést igényel, én már kora tavasszal tudtam, hogy a tavalyi év után, idén másodszor is önkéntesként fogok részt venni rajta. A múlt évben átélt élmények biztossá tették számomra, hogy idén is ott a helyem. A napi 6 óra munkavégzésért cserében egy egész heti ingyen jegy bőven megérte nekem, hogy kivegyem a részem a feladatokból, különösen, hogy a tavalyi vidám társaság, hozzám hasonlóan, nagy létszámban képviseltette magát, így a jó hangulat is garantált volt. Az önkéntesi tábor a fesztivál területén egy elkülönített kemping részben kapott helyet, ahol gomba módra szaporodó sátraink hamar betöltötték a teret.

Sandberg lámpás kontra éj sötétje

A csillagászati nyár közepe táján köztudottan rövidek az éjszakák, de azért mégsem az északi sarkkör közelében vagyunk, hogy soha ne menjen le a nap. Ezért az esti programok és koncertek után kellett a fény a haza úthoz, vagyis a sátor megtalálásához. A lámpás pedig kiváló szolgálatot tett, nem csak a közlekedésnél, de a sátor esti bevilágításánál is, hiszen alakjából adódóan földre is le lehet tenni, vagy a fülénél fogva fel is lehet akasztani.

All-in One? Ez sem véletlen

A 10000 mAh-ás akkumulátor tartós tápellátást ad a 80 lumenes lámpásnak. Bizonyosan elég sokáig kitartana, ha csak ehhez kellene energia! Viszont most jön a java, ugyanis akad itt még néhány funkció! A fény már megvan, jöhet a hang! Kezdjük az FM rádióval, amellyel foghatjuk a magyarországi rádió adásokat. Aztán ott van a Dab rádió is, amely digitális rádióadások vételére tenné alkalmassá a készüléket… Kár, hogy Magyarországon nincs egyetlen ilyen adás sem. Ha nem lenne elég az FM, akkor rá lehet kapcsolódni BlueTooth-on keresztül is, mindezt 2 db 7 wattos beépített hangszóró szolgálja ki, így a telefonunkon elérhető bármilyen zenei formátumot rá tudjuk varázsolni. Ez már elég magas választékot biztosít zenei ízlésünknek. A készülék alján találunk még egy fényszórót, amely nem csak világítani tud, de akár vészjeleket is le tud adni villogás és szirénázás kíséretében. Valahol itt kezdődik a túlélő eszköz fogalma? Hát nem tudom, ezt mikor tudnám használni, a szükségességét mindenki döntse el maga. Nem utolsó sorban pedig powerbank-ként is funkcionál, feltölthetjük vele a telefonunkat.

Izmos megoldások

Mi történik, ha mégsem véges a kifogyhatatlannak tűnő akkumulátor kapacitása, és lemerítjük a lámpást? Az izmosításhoz három féle lehetőség áll rendelkezésünkre. Nem véletlen a szóhasználat. Az első, hogy egy USB kábel segítségével egy hálózati töltő fejjel feltöltjük. Ez 4 órát vesz igénybe. Ha nincs a közelünkben áram szolgáltatás, akkor csak ki kell tenni a napra, és a tetején található napelem cella feltölti nekünk röpke 20 óra alatt. De mi van, ha se áram, se nap? Akkor jön az edzés, ugyanis van rajta egy kézi kurbli, amivel feltekerhetjük a kívánt feszültségre. Hogy ez mennyi ideig tart? Őszintén bevallom, nem próbáltam ki, de ha hiszek a termékleírásnak, akkor 5 óra tekergetés 25%-ra tölti fel az akksit. Utána biztosan nem kell konditerembe menni. Legalább is a kar szériából felmentést kaphatunk.

Lámpás menni Kolorádó

Ijedelemre semmi ok, nem fogunk az USA tagállamába utazni, annyi történt csak, hogy az Everness fesztiválról a Kolorádó fesztiválra költöztem át. Ez a neve! Pont!  Ez már nem önkéntes feladat volt, ugyanis a rendezvényre kibérelték a tipi rendezvény sátrainkat, így azokat kellett felépíteni, lebontani, és a fesztivál ideje alatt felügyelni, szükség esetén műszaki segítséget nyújtani. A kellemes összekapcsolódott a hasznossal, lehetőség nyílt itt is számos helyszínt és koncertet meglátogatni, a hajnalig tartó műszakok során szintén jó szolgálatot tett a készülék. Hogy, hogy nem, még a Szentivánéji tündérek és faunok is előkerültek a bulira, bár kis esélyét látom annak, hogy a lámpásunk csalogatta volna elő őket!

A Sandberg Survivor Lantern All-in One 10000 készülék itt elérhető!