Sikkes munkaruha? – Az elegancia és a profizmus nyomában

Carhartt munkaruha.
86 400 másodperc van egy napban. A Carhartt azt mondja, mindenféle helyzetben, a nap minden pillanatában számíthatsz rá. Farmerek, overálok, tűzálló ruházat, vadászruházat, kabátok, mellények, nadrágok. Tetőtől talpig kényelem, védelem és praktikum.

A márkát 1889-ben alapította Hamilton Carhartt

Az első időkben csupán két varrógép és öt munkatárs gyártotta a ruhákat. A vállalat eredeti szlogenje így hangzott: „Becsületes érték, becsületes dollárért” – ez igazán komolyan hangzik, ennek megfelelően a cég egész filozófiája is a precíz, valóban praktikus és strapabíró mindennapi viseletek, illetve munkaruhák mentén kristályosodott ki. A gyártás Detroitban történt, Carhartt figyelembe vette az ottani vasúttársaság munkásainak konkrét igényeit, és ezekre szabta ruhákat.

Eleinte farmer anyagot és kacsavásznat használtak leginkább. (A kacsavászon nehéz, az egyszerű vászonnál szorosabb szövésű vászonszövet. Sátrak, festővásznak, tornacipők kedvelt, ellenálló anyaga.)
A vállalat gyorsan növekedett, köszönhetően annak, hogy a fogyasztókkal együttműködve igyekezett kikísérletezni a lehető legjobb munkaruhákat. 1925-re a Carhartt ruházati üzemek több amerikai helyszínen kívül ott voltak New Yorkban, Párizsban is.

A Carhartt munkaruha a 90-es évek trendjei alapján a munkaruhából átúszott a divat világába is. Ebben az időben kezdődött az, hogy az emberek felfigyeltek a munkaruhákban rejlő strapabírás előnyeire, illetve ehhez a trendhez alkalmazkodva alakultak kicsit a Carhartt darabjai is. 1991-ben már ott voltak New Yorkban, a divatbemutatókon a Carhartt ruhák. A kilencvenes évek elején aztán a munkaruhák sokat voltak láthatóak az utcákon is, így hamarosan az akkori rapperek, hip-hop sztárok kedvenc márkája lett a Carhartt. A márka a Vogue és a Harpers Bazaar divatlapokban is szerepelt ezekben az években, abszolút populáris irányba terjeszkedett tehát.

1994-ben alapították meg a Carhartt WIP – Work In Progress – ágat, amelynek feladata volt a márka leginkább ismert darabjait bevezetni a tengerentúlon is. https://www.carhartt-wip.com/en
Mára a márka piacvezető a kényelmes, strapabíró, sokrétű felhasználhatóságra tervezett, mégis elegáns és kényelmes ruhák tekintetében.

Hogyan öltöztessünk fel egy férfit?


Nincs szükség másra, csak kényelmes, praktikus és mégis divatos ruhákra, vagy ezek kiegészítőire.

Három Carhartt terméket hoztunk nektek mára, egy nadrágot, ahhoz való övet és egy pólót.

Az öv, Carhartt módra erős poliészter vászonból készült, állítható és cserélhető króm fémcsattal vásárolhatjuk meg, egy méretben.

A Double Knee Pant elnevezésű nadrág a Carhartt klasszikus munkásnadrág jegyeiből merít, egy speciális vászonanyagból, mely az idő múlásával kopása során megpuhul. Kényelmes, egyenes szabás, normál derék jellemzik. A nadrágot a létfontosságú stresszpontokon bartack varratok teszik még robosztusabbá. A szegecselt részletek, a szerszámzsebek és a kalapácshurok további utalások a stílus ikonikus munkás modelljeire.

Már csak felülre kell valami. Az organikus pamut kényelmes és könnyen szelőző viselet, bármilyen alkalomra ajánljuk. A laza szabású, mellkasán Carhartt logóval ellátott T-shirt mind a városi programokon, mind túrázás alatt bizonyítani fogja a márka rátermettségét.

Időtálló, megbízható darabok, amelyekre hosszú évekig számíthatunk.
Minden nap. A nap összes, 86 400 másodpercében.
Bármilyen feladatban és helyzetben.

CARHARTT. 1889. MAKING IT HAPPEN.